zoutelande

Omgeving

Zoutelande is een schilderachtig gelegen dorp op het meest zuidelijke (schier)eiland van Zeeland, genaamd Walcheren. Van oorsprong een rustig boerendorp, is Zoutelande inmiddels uitgegroeid tot een gezellig familiebadplaatsje wat echter niets van haar knusheid heeft verloren. Niet voor niets komen veel toeristen hier al jaren steeds weer terug voor een plezierige korte of langere vakantie! Met haar mooie stranden op het zuiden en de meeste zonne-uren van Nederland is Zoutelande dan ook een ideale locatie voor een strandvakantie. Niet voor niets wordt de kuststrook bij Zoutelande dan ook de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Houdt u niet alleen van zonnebaden en relaxen, maar zoekt u ook een wat actievere invulling van uw vakantie? Ook dan kunt u prima op Walcheren terecht! Een uitgebreid netwerk van fietspaden of rustige binnenwegen geven u volop de gelegenheid om Walcheren per fiets te verkennen en u zo te laten genieten van afwisselende landschappen met bos en duin, maar ook langs akkers en grazende koeien. Walcheren werd niet voor niets al eeuwenlang "de Tuin van Zeeland" genoemd.

Ook zijn er diverse attracties in de omgeving die een bezoek meer dan waard zijn. Op cultureel/historisch gebied kunt u bijvoorbeeld terecht bij het Zeeuws Museum in de prachtige monumentenstad Middelburg, het Marie Tack van Poortvliet Museum in het gezellige oorspronkelijke kuuroord Domburg of het Polderhuis in Westkapelle, waar alles herinnert aan Walcherens eigen D-day. Bent u een natuurliefhebber,dan zullen ongetwijfeld het Zeeuws Biologisch Museum in Oostkapelle of Waterland Neeltje Jans bij de Stormvloedkering in de smaak vallen en voor de kinderen zijn Het Arsenaal of Speelparadijs Bambini (beiden Vlissingen), Mini Mundi (Middelburg), of Zwemparadijs De Parel (Domburg) een leuke uitvalsbasis. Ook bent u vanuit Zoutelande met het fiets/voetveer vanuit Vlissingen zo in Zeeuws-Vlaanderen of via de Westerscheldetunnel per auto met een (goed) uur rijden in de middeleeuwse binnensteden van de Vlaamse juweeltjes Brugge of Gent.

Maar waar u ook gaat op Walcheren of wat u ook doet, altijd zijn dat strand en die zee binnen handbereik. En die twee vervelen nooit! Of het nu op een stralende stranddag is of op een koude, winderige dag in de winter, de zee fascineert altijd!!